تعداد بازدید: 2767

توصیه به دیگران 2

شنبه 19 شهريور 1390-0:32

قدر" زر" زرگر شناسد...

 استاد زرشناس حدود دو ماه گذشته براي بازديد از خانواده و دريافت آثار ارسالي‌شان در نمايشگاه نقاشي انفرادي آلمان عازم اين كشور شد كه پس از بازگشت با تخريب بخشي از نگارخانه اش مواجه شد.(گزارشي از تخريب نگارخانه زر آمل،متعلق به استاد بزرگ نقاشي ايران،فريبرز زرشناس)


بنابر گزارش ارسالي قربانعلي مسافر -همکار خبرنگار ما در آمل-در چند روز گذشته در آمل عده اي،بخشي از نگارخانه زر- يكي از معدود نگارخانه‌هاي فعال استان مازندران- را تخريب و هنرمندان اين منطقه را آزرده خاطر کرده اند.

 نگارخانه زر در سال 1381 توسط استاد فريبرز زرشناس-هنرمند برجسته کشور و عضو فعال انجمن نقاشان ايران- تاسيس شد که تاکنون هنرجويان زيادي در اين نگارخانه آموزش ديده و به جامعه هنري كشور و استان معرفي شدند.

بر اساس اين گزارش،درچند روز گذشته افرادي تلاش کردند فعاليت اين نگارخانه را متوقف كنند كه البته با موضع‌گيري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و هنرمندان شهرستان آمل مواجه شدند.

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان آمل در همين رابطه گفت: ما با فرهنگ و هنر زندگي مي‌كنيم و با آن زنده هستيم و اگر روزي برسد كه خود را از آن جدا ببينيم مطمئنا آن روز بايد روز مرگ‌مان باشد.

 محمدي با اشاره به بروز برخي ناملايمت هاي افراد دور از فرهنگ و هنر در قبال نگارخانه زر تصريح كرد: نبايد بگذاريم نگارخانه‌ها تعطيل شوند زيرا با تعطيلي آن و رنجش خاطر هنرمند بايد هويت خود را در خطر ببينيم.

اين مسئول خاطرنشان كرد: استاد زرشناس حدود دو ماه گذشته براي بازديد از خانواده و دريافت آثار ارسالي‌شان در نمايشگاه نقاشي انفرادي آلمان عازم اين كشور بود كه پس از بازگشت با تخريب بخشي از نگارخانه مواجه شد.

وي ادامه داد: ارائه خدمات به هنرمندان در تنها نگارخانه اين شهر -كه به مامني براي هنرمندان هنرهاي تجسمي تبديل شده است-آينده درخشاني را براي هنر مازندران رقم مي‌زند.

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي با اعلام اينكه سكوت در مقابل برخورد ناشايست به هنرمندان جايز نيست، گفت: از سال 1357 و بعد پيروزي انقلاب اسلامي ايران،تئاتر در اين شهرستان فعاليت زيادي داشته و افراد بزرگي همانند درياباري، حبيب‌تبار و خانم روحاني به برترين‌هاي اين عرصه در كشور تبديل شدند.

محمدي اين نگارخانه را اولين نگارخانه خصوصي استان مازندران دانست و اضافه كرد: استاد زرشناس بيش از 40 سال حضور موثر و فعال در عرصه تدريس، آموزش و خلق آثار در اين حوزه دارد و بدون هيچ چشمداشت مادي تنها از سر احساس مسئوليت پدرانه در حال فعاليت است.

 در همين رابطه مدير نگارخانه زر آمل اظهار داشت: مكان نگارخانه زر از 12 سال گذشته براي اشاعه هنر نقاشي و آموزش آن به اندازه 200 متر خريداري شده تا بتوانيم گامي براي پيشرفت هنر در شهر برداريم.

 وي با اشاره به اينكه از سال 1348 با جديت در عرصه فرهنگ و هنر پاي كار آمدم، بيان داشت: در گذشته 8 نگارخانه خصوصي در مازندران وجود داشت كه اكثريت به دليل نبود بازدهي و هزينه‌هاي زياد، كار را به تعطيلي كشاندند.

 زرشناس افزود: اين نگارخانه جزو سه نگارخانه خصوصي فعال استان است که البته ديگر نگارخانه‌ها يا تعطيل شده‌اند يا به سوي تعطيلي مي‌روند.

وي عنوان كرد: دو ماه گذشته براي بازديد از خانواده و دريافت آثارم در نمايشگاه بزرگ نقاشي آلمان، به اين كشور سفري داشتم كه پس از بازگشت به ايران با شيشه‌هاي شكسته و تخريب وسايل سرمايشي و گرمايشي نگارخانه روبرو شدم.

زرشناس به بيانيه جامعه فرهنگ و هنر آمل براي حمايت از اين مركز هنري اشاره كرد و گفت: هنرمندان از مسئولان شهر مي‌خواهند كار را به جايي نرسانند كه شاهد تعطيلي تنها نگارخانه آمل باشيم.

بر اساس اين گزارش، فريبرز زرشناس در سال 1325 در آمل متولد شد و برگزاري اولين نمايشگاه خياباني كشور، حضور در نمايشگاه نقاشي انفرادي كشور آلمان با ارايه 20 اثر و نمايشگاه بين‌المللي اكسپوي چين، شركت در دوسالانه موزه هنرهاي معاصر تهران، حضور در اكسپوي موزه هنرهاي معاصر و تالار وحدت، شركت در نمايشگاه گروهي كشور كره جنوبي و داوري و حضور فعال در بيش از 100 نمايشگاه انفرادي و گروهي ملي و بين‌المللي را كارنامه هنري خود دارد.



    ©2013 APG.ir